/contrib/famzah

Enthusiasm never stops

Пример за отношение към клиентите от Тикетпро България

2 Comments

Суровите факти, датата е 28.Ноември.2009:

 • Купих си онлайн два VIP билета за концерта на Милена по случай 25 години на сцена. Цената им беше 50 лева и са VIP, защото има запазени седящи места за всеки билет.
 • Отидох на концерта и започнаха проблемите.
 • Само на външния вход пишеше “VIP вход”. След като влезеш вътре, нямаш никаква идея от кои входове влизат притежателите на “VIP” билети.
 • С питане, след като два пъти объркахме на коя (не много дълга) опашка да се наредим, най-накрая влязохме през правилния вътрешен вход. Имало отредени сектори, но никъде нямаше табели кой сектор къде се намира физически. Ние бяхме сектор “B”, ред 11, места 4 и 5.
 • Намерихме бързо ред 11, имаше достатъчно стюарди. Една дама ни упъти към нашия ред, но се оказа, че има проблем – други хора, с билети за същия ред и същите места вече се бяха настанили там. И нямаха намерение да се местят. Разбираемо.
 • След кратко суетене се оказа, че билетите за този ред са дублирани. Часът е около 19:00.
 • Вече настана истински смут, надигна се и леко недоволство. Една агресивна жена безцеремонно обяви, че има дискова херния и не може да стои права. На концерта на Мадона също имало някакъв проблем с билетите и стояла права, сега нямала никакво намерение да стои права. Скара се с охраната, вдигна врява и я настаниха на ред 12, където все още имаше няколко свободни места.
 • Концертът започна. Ние чакаме прави да се разберем какво правим. Гледам, че има доста свободни места в “ложата”.
 • Дойде Светослав Седлоев, мениджър в Тикетпро. Вече е 19:30.
 • Светослав Седлоев ни предложи да ни вземе билетите и да се разберем след концерта на касата как ще ни обезщети. Взема ни билетите и ни даде някакви билети-бланки на Тикетпро.
 • В 19:55 стюардите ни предложиха да седнем на друг ред, където имало достатъчно свободни места.
 • Останахме там където бяхме и се изкефихме на концерта, беше жесток!
 • След концерта потърсих г-н Седлоев на касата – такава обаче вече нямаше, всичко беше събрано и от Тикетпро нямаше и помен.

Предположих, че може би е имал предвид онази, другата каса. Затова писах до office@ticketpro.bg, с молба да ме свържат с него. Ето какво си разменихме по е-мейл с него:

Иван Захариев:
Здравейте,

бихте ли ме свързали със Светослав Седлоев по е-мейл?
С него имаме започнат разговор от концерта на Милена във връзка с дублираните билети.

Благодаря.


Светослав Седлоев:
Здравейте!
Радвам се, че успяхте да се свържете с мен. Ще ви помоля да ми дадете телефон за връзка, за да ви се обадя и да намерим решение на конфузната ситуация от съботната вечер.


Иван Захариев:
Skype или е-мейл е по-добре, съжалявам за упорството по този въпрос, но предпочитам каквото си говорим да го имам черно на бяло.

Какви са опциите за решение на ситуацията според Вас?


Светослав Седлоев:
При въвеждането на редовете, запазени за ВИП Зоната е допусната техническа грешка и ред 19 е бил въведен от системния администратор под номер 11. Така всички клиенти закупили билет за ред 19 са получили билет с отпечатан ред 11 на него. От там се е получил и дублажът.
Това, което мога да направя е да Ви вьрна доплатената от Вас сума за ВИП зона (20 лв. на билет), или да Ви предложа билети за следващ концерт по ваш избор, който СМЕ ще организира в зала Универсиада.


Иван Захариев:
От това следва ли, че за ред 19 всъщност не са отпечатани никакви билети, т.е. по време на концерта ред 19 е бил празен?


Светослав Седлоев:
Става въпрос за ред 19, секция В, от страната на входа, на който се срещнахме.
В момента в който открихме причината и успях да достигна повторно до мястото (около 45 мин. след началото на концерта) на три четвърти от 19 ред имаше свободни места, които можеха да се ползват за настаняване на хората с дублирани билети и където успяхме да настаним част от тях.
За съжаление не можах да ви открия в тълпата, за което повторно моля за извинение.


Иван Захариев:
Приемам извинението.

Всъщност Ваши колеги успяха да ме намерят по време на концерта, в 19:55.

Компенсацията няма да я коментирам; само ще дам като пример едно средно-статистическо заведение в Щатите – ако намериш боклук в храната или просто не ти харесва, няма вариант да ти върнат парите само за част от това, което не си изял 🙂 Сравнението ми може и да не е на място, но някакси веднага точно това ми хрумна. Както и да е.

Последен въпрос и Ви оставям да вършите някаква по-полезна работа: Кой поставя указателните табели пред и в залата? Примерно на входа пишеше “VIP вход”, но нямаше никакви други табели – кой сектор на къде е и т.н.

Чие задължение беше това?

П.П. Предполагам нямате нищо против да публикувам разговора ни в Интернет пространството? Ще Ви дам линк, за да можете да коментирате лично, ако имате желание.


Светослав Седлоев:
Това е задължение на охранителната фирма, която изгражда огражденията пред и в залата, и на тикетинг компанията, която трябва да постави указателните табели.
Поради факта, че промотърът за първи път изисква да се отцепва част от трибуните за ВИП Зона, без самите трибуни да са пригодени за това (с отделен, независим вход към тази зона) нямаше как да канализираме и отделим потока на гостите с ВИП билети. За това местата с номера бяха отцепени с предупредитена лента с надписи “ВИП Зона” вътре в самата зала и охраната и стюардите бяха концентрирани около нея. По този начин гарантирахме,че до зоната ще може да се стигне от всички подстъпи (двата входа на партера и двата на първи етаж), без да се образуват опашки.

Не мога да ви забранявам да публикувате каквото и да било и не искам да бягам от отговорност. Напротив, мисля, че дискусията е полезна и основателните критики, които търпим ще ни помогнат да подобрим обслужването си за в бъдеще.

Оставам на Ваше разположение.

А аз оставям на всеки да си прави изводи за бизнеса в България на база фактите, които съм предоставил.

Author: Ivan Zahariev

An experienced Linux & IT enthusiast, Engineer by heart, Systems architect & developer.

2 thoughts on “Пример за отношение към клиентите от Тикетпро България

 1. Здравейте,
  тъй като и аз имам същото преживяване благодарение на тикетпро. можете ли да ми дадете телефона на Светослав Седлоев?

  • Здравейте, аз не съм си говорил с него по телефон. Писах на гореупоменатия е-мейл и те ме свързаха с него.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s